Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Zurich, Tokyo si Geneva sunt orasele in care traiul este cel mai scump din lume

Publicat in data: 14-03-2012

 

Pentru prima dată, Zurich a detronat Tokyo în topul celor mai scumpe orașe din lume, conform ultimului studiu al costului traiului realizat de Economist Intelligence Unit. Au trecut cel puțin 20 de ani de când orașul elvețian nu a mai ocupat primul loc în acest top bianual ce a fost realizat în ultimii 30 de ani. Orașul a ajuns primul de pe locul al patrulea pe care îl ocupa la ultima analiză, iar cel japonez a căzut pe doi. Un element care se regăsește în toate orașele analizate este creșterea prețului pâinii.

Studiul realizează costul traiului luând în calcul numeroase prețuri la produse și servicii, incluzând mâncare, haine, chirii locuințe, distracție, sănătate și transport. Astfel, top 10 arată așa, începând cu cel mai scump oraș: Zurich, Tokyo, Geneva, Osaka Kobe, Oslo, Paris, Sydney, Melbourne, Singapore și Frankfurt. Bucureștiul este unul dintre cele mai ieftine orașe din Europa în care poți trăi, dar Budapesta este cel mai ieftin, detronând Capitala României care era pe această poziție în studiul anterior.

 

Sursa: fluximobiliar.ro

tal�rnP`�O sunt forta de munca educata, cu diverse abilitati profesionale si cunoasterea de limbi straine. Cluj-Napoca a devenit destinatia preferata a producatorilor si a companiilor din IT&C. In plus, are o infrastructura de transport bine dezvoltata datorita proximitatii si accesibilitatii fata de Europa de Vest, printr-un aeroport international si o buna retea feroviara si de drumuri.

 

 

Iasi: Salariul mediu de 350 euro, chirii de pana la 20 euro/luna

Iasi, principalul oras ca marime din nord-estul Romaniei, cu o populatie de 304.043 de locuitori, o rata a somajului de 6% si un salariu brut mediu de 350 de euro pe luna, avea la finalul anului trecut un stoc de birouri noi de de 70.000 mp, o rata de neocupare de 20% si o chirie prime de 10-20 euro/mp/luna.

Orasul este al treilea centru universitar din tara, dupa Bucuresti si Cluj-Napoca, avand peste 70.000 de studenti anual. Iasiul beneficiaza de o forta de munca educata, infrastructura de telecomunicatii avansata, absolventi bine pregatiti in domeniul IT si prezinta cheltuieli scazute de intretinere. Orasul este atractiv pentru companiile active in IT&C, productie si domeniul farmaceutic.

 

Bucuresti: Peste 2,1 mil. mp de birouri. 14% din suprafata este neocupata

Astfel, la o populatie de 1,942 milioane de locuitori, cu o rata a somajului de circa 2% si un salariu brut mediu de aproximativ 700 de euro pe luna in 2011, capitala Romaniei avea la finalul anului trecut un stoc de birouri noi moderne de peste 2.1 milioane mp, o rata de neocupare de 14,14% si o chirie prime de 19,5 euro/mp/luna.

Din punct de vedere economic, Bucurestiul este cel mai prosper oras din tara si unul dintre principalele centre industriale si de transport din Europa de Est.

 

Sursa: Wall-Street