Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Topul creditelor “Prima Casa”

Publicat in data: 05-07-2012

 

Dobanzile anuale efective ale imprumuturilor oferite de banci in programul “Prima Casa” in euro se plasau saptamana trecuta intre 4,49% si 5,18%.

 

Diferentele mici dintre costurile percepute de banci se datoreaza plafonarii nivelului dobanzilor prin legislatia in vigoare.

 

Dobanzile nominale la finantarile in euro acordate in cadrul programului sunt limitate la valoarea EURIBOR la trei luni plus o marja de 4,00 puncte.

 

Majoritatea creditelor pentru locuinte sunt contractate in euro, principalele motive fiind nivelul mai redus al costurilor, dar si faptul ca sunt luate pe termen lung, iar in perioada de rambursare a acestora Romania ar urma sa adopte euro.

 

Cele mai mici costuri sunt practicate de BRD, care aplica cea mai redusa marja de 3,75%. La mijlocul saptamanii trecute dobanda nominala perceputa de banca era de 4,40%, iar costul efectiv ajungea la 4,49% in cazul imprumutarii unei sume de 57.000 de euro ca urma sa fie achitata in 30 de ani. Aceasta institutie de credit actualizeaza zilnic nivelul dobanzilor percepute.

 

Cititi articolul integral pe Finantistii