Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Se multiplica blocurile la periferia cartierului Andrei Muresanu

Publicat in data: 12-12-2011

 

Plast Technik, societate specializată în producţia de ferestre şi uşi termoizolante, vrea să construiască trei blocuri de patru etaje în zona străzii Alverna, în sud-estul cartierului rezidenţial Andrei Mureşanu.

 

Proiectanţii de la Arhimar au solicitat în şedinţa de joi a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) Cluj-Napoca avizul pentru studiul de oportunitate necesar realizării Planului Urbanistic Zonal. "Dorim să introducem parcela în caracterul zonei, să aliniem regimul de înălţime la cel din zonă, unde predomină locuinţele colective, cu patru etaje", a explicat arhitectul Cristian Bănuţ. Cu "concursul" beneficiarului şi cel al primăriei, garajele din zonă ar putea fi relocate în parkingul subteran astfel încât strada Aron Pumnul (care se intersectează cu Alverna) să poată fi lărgită, au propus proiectanţii. "Locurile de parcare vor fi în subsol, aşa că pe teren vom avea alei pietonale şi spaţii verzi", a spus Bănuţ.

 

Parterul va fi utilizat pentru spaţii comerciale. "Nu ştiu cum într-o zonă densă de blocuri, fără dotări, o analiză poate să aibă ca rezultat concluzia că trebuie construite alte blocuri", a intervenit arhitectul Eugen Pănescu, membru al CTATU. Arhitectul Adrian Iancu, alt membru al comisiei, a sugerat însă că proiectul poate fi considerat unul oportun în condiţiile în care beneficiarul are o propunere care să justifice interesul public. "Este o zonă cu probleme privind locurile de parcare. Puteţi veni cu o propunere compensatorie, adică să faceţi mai multe locuri decât cele necesare ansamblului dvs., pentru ca acestea să intre în circuitul public", a sugerat Iancu.

 

Primarul interimar Radu Moisin a amintit tarifele percepute de primărie pentru parcări şi a recomandat ca beneficiarul să practice preţuri comparative în cazul în care va include în propunere recomandarea CTATU. Membrii comisiei au fost de acord cu oportunitatea studierii zonei. Menţionăm că terenul societăţii Plast Technik are 3.360 mp.

 

Sursa:ziuadecj.realitatea.net