Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Se construiesc tot mai putine locuinte crestere in Centru si Vestul tarii

Publicat in data: 31-10-2011

 

Peste 31.000 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate in primele noua luni ale acestui an, in scadere cu 5,6% fata de perioada similara din 2010, in septembrie fiind eliberate 3.845 autorizatii, informeaza Institutul National de Statistica.

 

Scaderi ale numarului de autorizatii eliberate in primele noua luni s-au inregistrat in regiunile de dezvoltare Sud-Muntenia, Nord-Est, Centru, Sud-Vest Oltenia si Vest, in timp ce regiunile de dezvoltare din Nord-Vest, Sud-Est si Bucuresti-Ilfov ( un plus de 135 de cereri) au inregistrat cresteri.

 

In luna septembrie 2011 au fost eliberate 3.845 autorizatii pentru construirea de cladiri rezidentiale, din care 66,5% sunt pentru zona rurala.

 

Distributia in profil regional evidentiaza o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, cele mai semnificative inregistrandu-se in regiunile de dezvoltare Nord-Est (minus 175 autorizatii), Sud-Est si Sud Vest Oltenia (minus 91 autorizatii fiecare).

 

In regiunile de dezvoltare Centru si Vest s-a inregistrat o usoara crestere a numarului autorizatiilor de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

 

Comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, in septembrie 2011 se remarca o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale, scaderi semnificative inregistrandu-se in urmatoarele regiuni de dezvoltare: Nord-Est (minus 163 autorizatii) si Sud-Muntenia (minus 148 autorizatii). Cresteri usoare au fost in Sud-Est, Vest si Centru. In regiunea de dezvoltare Bucuresti-Ilfov s-a eliberat acelasi numar de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale.

 

Sursa: Business24