Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Santierele anului 2013

Publicat in data: 24-01-2013

 

Constructorii clujeni închid lucrări sau demarează altele pe contractele noi semnate la final de 2012. Ei lucrează în această perioadă la fabrici, birouri sau infrastructură. 

 

Companiile de construcţii cu sedii în Cluj încearcă să câştige lucrări în judeţ, dar şi în alte zone din ţară, iar unii dintre oamenii de afaceri din domeniu pregătesc chiar investiţii proprii în sectorul imobiliar. ZIUA de CLUJ vă prezintă cele mai importante lucrări pe care acestea le vor executa.

 

ACI începe anul de şantiere inclusiv cu proiecte în deplasare. „Avem câteva contracte frumoase, avem de lucru în 2013. Acum începem lucrările de la Macromex, mai avem şi reabilitarea infrastructurii de apă-canal la Gura Humorului", a menţionat Dorin Aşchilean, directorul ACI. Unul dintre contractele noi ale companiei vizează platforma de distribuţie Macromex de la Câmpia Turzii. Societatea Macromex a demarat anul trecut organizarea de şantier pentru centrul de distribuţie, anunţat încă din 2011 în zona industrială REIF, iar constructorul desemnat să se ocupe de lucrări este ACI.

 

Clujenii de la ACI au realizat şi fabrica partenerului Macromex, La Lorraine, din vecinătatea noului şantier. Terenul rezervat pentru centrul logistic de distribuţie produse alimentare are 6 ha, suprafaţa centrului de distribuţie va fi de 9.000 mp, iar valoarea proiectului, de 80 de milioane de lei, potrivit bazei de date cu şantiere a consultanţilor de la IBC Focus. ACI urmează să închidă în următoarele luni şantierul din parcul industrial Tetarom I, unde se construieşte centrul de date şi birouri al Băncii Transilvania.

 

Grup 4 Instalaţii, companie cu acţionariat comun cu al ACI, se pregăteşte să parafeze o afacere pe model BauMax. Compania urmează să vândă către retailerii de la Lidl un teren de 6.000 mp în zona A. Vlaicu, unde constructorii deţin proprietăţi şi unde a fost ridicat şi magazinul de bricolaj.
Actualul proprietar al terenului, Grup 4 Instalaţii, este responsabil de avizare (proces acum în derulare). După obţinerea autorizaţiei de construire Lidl va prelua terenul, iar compania de construcţii va deveni responsabilă de lucrări. Grup 4 mai rămâne cu 1,4 ha pentru construcţii mixte. 
Modern Bau lucrează la cel mai mare proiect de birouri anunţat la Cluj, cel de pe terenul fostei fabrici de dulciuri Feleacul. Proiectul gestionat de dezvoltatorii de la Felinvest se află în lucru şi va ajunge, la finalizare, la 57.000 mp. Spaţiile de birouri şi servicii vor fi livrate în două etape: corpul 1 cu primii 19.800 mp din martie 2013, corpurile 2 şi 3 în 2014-2015.

 

TCI Contractor General lucrează la un ansamblu mixt cu birouri şi locuinţe, proiect privat aflat în şantier pe strada A. Iancu şi a contractat la finalul anului lucrările de supraetajare şi mansardare a aripii de est a

Tribunalului Cluj. "S-a semnat contractul cu tribunalul şi avem discuţii şi în zona privată pentru alte proiecte", a precizat Dorin Oltean, director general al companiei. Societatea REIF Infra, filială a grupului german REIF, lucrează pe unul dintre cele mai importante şantiere din judeţ: cel al fabricii germane Bosch.

 

Alţi constructori se pregătesc de investiţii imobiliare proprii. Napocamin - societate controlată de omul de afaceri Ioan Bene - partener al preşedintelui Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, Ştefan Dimitriu - vrea să construiască apartamente şi birouri în zona Tăietura Turcului, unde a preluat teren. Propunerea pentru prima fază de proiect a fost prezentată în şedinţa Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism de la început de an.

 

Planurile constructorilor vizează o clădire cu subsol, demisol, parter, nouă etaje şi nivel tehnic, amplasată pe str. Tăietura Turcului nr. 24. Pe terenul de 2.763 mp Napocamin ar urma să ridice o clădire cu parcări în subteran, două niveluri de birouri şi nouă de locuinţe. Transilvania Construcţii este o companie din domeniu cu investiţii şi afaceri imobiliare proprii: a închis anul trecut lucrările pentru un bloc de 110 apartamente pe Calea Dorobanţilor şi îşi extinde parcul logistic din Someşeni.

 

Modern Bau ar urma să se ocupe şi de lucrările de transformare a clădirii de birouri-hotel Global Plaza din Tetarom I în centru medical, însă pentru startul acestui proiect nu există deocamdată o dată certă. O altă lucrare importantă, cu constructor încă necunoscut, este cea pentru ansamblul de birouri care se va ridica pe fosta platformă Tricotaje Someşul de pe Bd. 21 Decembrie. Aici, lucrările au fost anunţate pentru februarie-martie.

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net