Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Promenada noua de peste un kilometru pe malul cursurilor de apa din Cluj

Publicat in data: 21-11-2011

 

Administraţia locală clujeană a iniţiat un proiect de amenajare a zonelor verzi, de la podul Traian până la locuinţele construite de asociaţia Habitat pentru Umanitate pe strada Viile Nădăşel.

 

Piste pentru ciclism, alei pentru plimbări, bănci şi alte dotări de loisir vor lua locul malurilor neamenajate ale apelor din oraş. Primăria are un proiect de amenajare a unei zone de 1,4 kilometri a malurilor Someşului şi Nadăşului, care implică şi iluminarea spaţiului. Oficialii instituţiei spun că cel mai probabil lucrările vor demara în primăvara lui 2012, urmând ca primăria să lucreze cu firmele aflate în contract cu aceasta pentru fiecare lucrare specifică.

Direcţia de Urbanism din cadrul primăriei a eliberat două certificate de urbanism toamna aceasta pentru amenajarea unei promenade de la podul Traian, până pe strada Viile Nădăşel, în zona ultimei case construite de Fundaţia Habitat pentru Umanitate, pe malurile Someşului şi Nadăşului, unde acestea permit astfel de amenajări. Porivit datelor furnizate de Biroul mass-media al primăriei, este vorba despre un traseu de 1,4 kilometri aferent malurilor celor două cursuri de apă, care îşi va schimba faţa începând cu primăvare lui 2012 pentru a-i atrage pe clujeni spre apă.

"Am iniţiat curăţarea zonei malurilor Someşului şi Nadăşului pentru ca acestea să poată fi supuse unui proces de reamenajare. Vrem crearea de alei, piste de biciclete, montarea de bănci, plantarea unor arbori, dar şi iluminarea spaţiului. Se va lucra cu societăţile aflate în contract cu primăria pentru întreţinerea spaţiilor verzi, dotările urbane, dar şi asfaltarea străzilor. Costurile sunt estimative şi vor fi cunoscute după efectuarea propriu-zisă a lucrărilor. Lucrările de amenajare a promenadei vor fi prinse în bugetul pe 2012 şi vor începe cel mai probabil în primăvara anului următor", a explicat purtătorul de cuvânt al municipalităţii, Oana Buzatu.

Oficialii primăriei au declarat că instituţia intenţionează să schimbe faţa oraşului spre Someş în toate zonele unde există spaţiu verde suficient pe malurile râului. De altfel, acest deziderat este asumat prin noul Plan Urbanistic General (PUG) al Clujului. Deocamdată, a fost amenajată o zonă de promenadă la Someşul Mic în cartierul Grigorescu, odată cu darea în folosinţă a Parcului Rozelor. Administraţia locală clujeană a început să creeze respectivele insule de spaţiu public în cartiere, valorificând malul râului Someş, conform direcţiilor trasate de noul PUG al oraşului. În zona Parcului "Iuliu Haţieganu" şi a Parcului Rozelor, municipalitatea a rezervat deja un spaţiu urban dedicat oraşelor înfrăţite, pentru a oferi o temă pentru aceste noi zone de promenadă. Primul monument amplasat lângă Parcul "Iuliu Haţieganu" a fost cel dăruit primăriei de instituţia omoloagă din Suwon, care ilustrează peisaje din Coreea de Sud. Acesta a fost dezvelit pe 30 mai, anul acesta, în prezenţa oficialilor din Suwon, în cadrul Zilelor Oraşului. Urmează ca şi alte "daruri" de la "fraţii" Clujului să ajungă în această zonă de pe malul Someşului.

 

Sursa: ziuadecj.ro