Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Lucrarile la Sala Polivalenta din Cluj ar putea fi oprite. Tribunalul a anulat decizia prin care a fost desemnat castigatorul licitatiei pentru construirea proiectului

Publicat in data: 28-03-2012

 

Tribunalul Cluj a anulat, joi, decizia prin care a fost desemnat castigatorul licitatiei pentru proiectarea si construirea Salii Polivalente din Cluj.

 

Procesul a fost intentat de una dintre firmele care a pierdut competitia. In acest moment, lucrarile la Sala Polivalenta sunt executate mai bine de jumatate, primaria estimand ca sala va fi gata in mai 2012.

 

Reprezentantii institutiei sustin ca vor face recurs la decizia Tribunalului, insa lucrarile ar putea fi oprite.

 

Primaria Cluj-Napoca a desemnat in luna noiembrie 2010 castigatorul licitatiei pentru proiectarea si executia Salii Polivalente: consortiul format din firmele CON - A Plan 31, Intersport si Dico & Tiganas pentru suma de 50.926.063,83 lei plus TVA.

 

La licitatie au participat si alte doua firme: DAFORA  care a propus suma de 88.273.678,21 lei fara TVA pentru realizarea si proiectarea obiectivului si ACI  cu suma de 91.874.820 lei fara TVA .

 

Potrivit informatiilor furnizate de Primaria din Cluj,  criteriul de atribuire a contractului a fost, conform OUG 34/2006, pretul cel mai scazut.

 

Imediat dupa comunicarea rezultatelor licitatiei, Societatea ACI a depus o plangere in instanta solicitand anularea adresei de comunicare a raportului procedurii care, la vremea respectiva, a fost respinsa de catre Tribunalul Cluj ca inadmisibila.

 

Primaria nu a mai asteptat insa ca sa se judece si recursul si a decis sa semneze contractul cu castigatorul licitatiei.

 

“In urma sentintei de fond, in conformitate cu prevederile OUG 34/2006 privind achizitiile publice si ca urmare a unui punct de vedere oficial al ANRMAP privind dreptul autoritatii contractante de a incheia contractul de achizitie publica, municipalitatea a semnat contractul de executie si proiectare cu compania desemnata castigatoare la licitatie, Con A.

 

Ulterior acestui moment, compania ACI a atacat cu recurs seninta Tribunalului Cluj si in cursul anului 2011, ulterior semnarii contractului mai sus mentionat Curtea de Apel a dispus casarea si rejudecarea pe fond a contestatiei.

 

Pe rolul Tribunalului Cluj a fost inregistrata astfel din nou, contestatia initiala a ACI, care a beneficiat de aceasta data de o judecare pe fond. Solutia pronuntata in noul dosar este cea pronuntata pe 22 martie 2012, se arata in comunicatul de presa trimis de Primaria Cluj.

 

Institutia sustine ca pe rolul instantelor a mai existat un dosar care a avut ca obiect suspendarea executarii contractului de proiectare si executie a salii polivalente cat si de constatare a nulitatii aceluiasi contract, “proces care a fost castigat in mod irevocabil de catre municipiuui Cluj-Napoca, atat in fond cat si in recurs in februarie 2012, Curtea de Apel costatand legalitatea incheierii contractului de proiectare si executie a salii polivalente”.

 

Reprezentantii Primariei  Cluj-Napoca sustin ca vor ataca sentinta Tribunalului Cluj, avand in vedere faptul ca “instanta s-a pronuntat pe chestiuni care nu fac obiectul procesului intentat de catre ACI”.

 

Pana la judecarea recursului, lucrarile de construire la Sala polivalenta ar putea fi oprite.

 

Sala polivalenta din Cluj va avea o capacitate de 7.109 locuri, un parking pe doua niveluri, precum si spatii de alimentatie publica.

 

Totodata sala va permite montarea de diferite terenuri pentru mai multe sporturi: hockei, patinaj artistic si sportiv, baschet, handbal, gimnastica, scrima, box, badminton, competitii cu arcul, aikido, etc.

 

Sursa: HotNews