Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Hale noi langa aeroport

Publicat in data: 12-07-2012

 

Dezvoltatorii locali se extind cu parcuri logistice. Următoarele proiecte pregătite de Transilvania Construcţii şi Coratim sunt poziţionate în Someşeni şi pe Bulevardul Muncii.

Parcul Logistic Transilvania, una dintre primele dezvoltări din Cluj dedicate acestui segment de piaţă, are o capacitate de 15 ha şi 60.000 mp de hale-depozit cu suprafeţe cuprinse între 100 şi 8.000 mp.

 

Platforma din zona Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca urmează să fie extinsă, după ce dezvoltatorul Transilvania Construcţii a mai achiziţionat teren în zonă pentru suplimentarea ofertei de spaţii. În luna mai, societatea a obţinut certificatul de urbanism, de informare privind posibilităţile de construire pe terenul de la strada Orăştiei, pentru a pregăti elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu şi construirea unei hale de depozitare şi birouri. Intenţia de continuare a investiţiilor proprii pe segmentul logistic a fost anunţată de compania clujeană de construcţii încă de anul trecut.

 

„Avem clienţi noi; unele contracte sunt semnate, altele sunt încă în negocieri. Schenker (operatorul logistic DB Schenker Romtrans, subsidiară a companiei germane Deutsche Bahn, n. red.) este unul dintre principalii parteneri. Compania s-a extins la noi în parc şi vrea să se extindă în continuare. Există interes pentru astfel de spaţii la Cluj, chiar dacă acesta nu este la acelaşi nivel ca altă dată", a menţionat Mircea Timofte, preşedintele Consiliului de Administraţie al Transilvania Construcţii. Societatea clujeană are la dispoziţie spaţiu pentru a realiza încă 3-4 hale.

 

Dezvoltatorii de la Coratim, care au derulat proiecte imobiliare pe diverse segmente de piaţă (rezidenţial, birouri, logistic) în ultimii ani, au terenul achiziţionat şi proiectul în pregătire pentru încă un parc logistic. Acesta nu este însă prioritar, urmând să fie lansat abia anul viitor. Terenul are 19.000 mp şi este amplasat într-o zonă tradiţional industrială, pe Bd. Muncii, iar halele ar ocupa 8.500-9.000 mp. „Există interes pentru hale, dar noi ne apucăm de acest proiect anul viitor, fiindcă deocamdată ne vom concentra pe un proiect rezidenţial, de case", a explicat Daniel Dumitraş, asociat în cadrul dezvoltatorului. Coratim Logistic Center, ce include spaţii în două zone diferite din Cluj (Calea Baciului şi Floreşti) dispune de 20.000 mp de spaţii de depozitare şi logistică, cu module de 550-5.000 mp.

 

Reprezentanţii Graells&Llonch, dezvoltatorii care au demarat în primăvară lucrările la un nou parc industrial în Turda, se află în negocieri cu mai multe companii interesate să preia 50.000 mp pentru hale de producţie şi depozitare, potrivit Cushman&Wakefield, compania de consultanţă care promovează proiectul. Cinci dintre potenţialii clienţi sunt activi în domeniul logistic, iar alţi trei sunt interesaţi de producţie. De spaţii de depozite sunt interesate companii străine cu filiale în România, au precizat reprezentanţii dezvoltatorilor. Primii locatari vor opera în spaţiile de la Turda din noiembrie. Planurile iniţiale vizau începerea lucrărilor cu o clădire de logistică şi una de producţie, însă în funcţie de încheierea negocierilor se vor construi încă o clădire de depozitare şi una de producţie, la cererea clienţilor.

 

Sursa:ziuadecj.realitatea.net