Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Cu ce va fi inlocuit proiectul Akademia Center

Publicat in data: 31-01-2012

 

Consiliul Judeţean analizează propunerea de a se asocia cu Universitatea de Medicină şi Farmacie pentru realizarea unor cămine studenţeşti pe amplasamentul Spitalului de Pneumoftiziologie “Leon Daniello”, de pe strada Babeş. 

 

Mallul din Hasdeu nu se va mai construi / foto Remus Muntean

 

Chiar dacă situaţia juridică în cazul proiectului Akademia Center nu s-a tranşat încă, reprezentanţii administraţiei judeţene sunt de părere că pentru valorificarea terenului din curtea Spitalului de Pneumoftiziologie trebuie lansat un nou parteneriat. În opinia consilierului liberal Ioan Petran, ar trebui încercată o colaborare şi cu ceilalţi creditori ai proiectului, dar şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), pentru demararea unei investiţii. Preşedintele administraţiei judeţene, Alin Tişe, a afirmat că UMF s-a interesat încă de anul trecut de posibilitatea realizării pe această locaţie a unui ansamblu de cămine pentru studenţi.

 

Cum proiectul Akademia Center ţine de domeniul trecutului, reprezentanţii administraţiei judeţene se gândesc în prezent cum ar putea valorifica terenul de pe strada Victor Babeş, din curtea Spitalului de Pneumoftiziologie. Liberalul Ioan Petran a apreciat ieri, într-o conferinţă de presă, că se impune încheierea unui nou parteneriat, în primul rând cu creditorii proiectului Akademia Center şi, de ce nu, şi cu UMF, care ar avea interesul să se implice într-un nou proiect de investiţie pe locaţia respectivă.

 

"Consiliul Judeţean este proprietarul acestui teren, iar pentru a putea să-l valorifice ar trebui să gândească o modalitate de a încheia un parteneriat cu creditorii societăţii Nisco. Este vorba despre BCR, care s-a implicat în finanţarea proiectului Akademia Center. De asemenea, ştiu că şi UMF are interesul de a intra în acest parteneriat pentru realizarea unor cămine studenţeşti. Cred că împreună am putea demara un nou proiect de investiţie, mai ales că, din câte ştiu eu, lichidatorul care se ocupă de procedura de insolvenţă în cazul Nisco nu are nimic împotrivă ca noi să valorificăm acest teren", a spus Petran. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Alin Tişe, susţine că propunerea realizării unor cămine studenţeşti pe amplasamentul din curtea Spitalului de Pneumoftiziologie a venit încă de anul trecut din partea fostului rector al UMF, Constantin Ciuce.

 

"În mai multe rânduri am discutat această posibilitate cu domnul Ciuce, asta pe vremea când încă mai era rector la UMF. Dacă în continuare, conducerea universităţii este interesată de acest proiect, desigur că sunt dispus la o asociere. Numai că trebuie văzut cum se va reglementa situaţia juridică în cauzul proiectului Akademia Center", a spus Alin Tişe. El a precizat că, deşi CJ este proprietarul terenului de pe strada Babeş, acest bun este implicat în procedura de insolvenţă care s-a deschis pe numele societăţii Nisco Invest, cea care a patronat proiectul Akademia Center. "Noi, Consiliul Judeţean, am fost solicitaţi să ne înscriem pe lista de creditori, iar acum aşteptăm să vedem ce putem obţine. Pentru că sunt mai multe probleme acolo, în urma concesiunii pe care am făcut-o pentru realizarea Akademia Center. În primul rând, societatea Nisco a încetat să ne mai plătească redevenţa, timp de mai multe luni, apoi trebuie luată în calcul devalorizarea terenului.

 

În afară de acest aspect, Nisco avea un litigiu pe rol cu unul din subcontractori pentru o serie de lucrări realizate pe terenul care ne aparţine. Rămâne de văzut cum se va soluţiona această procedură pentru fiecare creditor în parte, şi atunci vom putea vorbi şi despre încheierea unui nou parteneriat, pentru o altă investiţie", a spus Tişe. Terenul este oricum, proprietatea Consiliului Judeţean, iar în cazul în care se va ajunge la o înţelegere cu UMF, varianta construcţiei de cămine studenţeşti rămâne valabilă. "Eu am spus de la bun început că nu pot susţine realizarea unui mall în curtea acestui spital, într-o zonă şi aşa extrem de aglomerată. Cred că realizarea unor cămine studenţeşti este foarte bună. De altfel, rămâne să vedem dacă UMF îşi menţine prpunerea de a investi într-un astfel de proiect", a spus Tişe. Noul rector al UMF, Alexandru Irimie, nu a putut fi contactat pentru a oferi un răspuns cu privire la acest subiect.

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net