Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Constructorii clujeni investesc in hale si roboti

Publicat in data: 18-06-2012

 

ACI Cluj şi-a suspendat un proiect de extindere a capacităţii de producţie, Grup 4 finalizează implementarea unei investiţii în echipamente şi roboţi, Transilvania Construcţii îşi extinde parcul logistic din Someşeni.

 

Constructorii clujeni au direcţionat investiţii înspre utilaje şi extinderea bazelor de producţie. Proiectele imobiliare pe care unele companii le aveau în plan au fost considerate încă riscante pentru prima jumătate a anului.

 

După finalizarea unor proiecte de spaţii de birouri, cămine pentru muncitori şi cantină, etapa următoare de investiţii pentru ACI Cluj viza dublarea capacităţii de producţie industrială prin extinderea halelor şi magaziilor. Compania cu aproape 500 de angajaţi are o bază de producţie în Someşeni, staţie de betoane şi fabrică de prefabricate. Potrivit directorului general al societăţii, Dorin Aşchilean, investiţia necesară pentru extindere ar depăşi 1,5 milioane de euro. Cum însă compania nu a reuşit să obţină finanţare europeană pentru proiect, acesta este deocamdată pus în aşteptare. "Nu am câştigat fonduri europene pentru această investiţie, aşa că ar trebui ca aceasta să fie realizată din resurse proprii. Nu cred că o vom implementa în următorii doi ani. În plus, capacitatea pe care o avem acum este suficientă pentru nivelul actual al pieţei de construcţii", a explicat Ioan Aşchilean, preşedintele ACI Cluj. "Am făcut în ultima perioadă o serie de investiţii, în fabrica de prefabricate, pentru căminul realizat la nivel de hotel de două stele, unde pot fi cazaţi 100 de oameni, şi ne pregătim de lucrări noi. Nu neapărat în Cluj, ci în ţară. Ne aşteptăm să mai apară proiecte pe fonduri europene, vom intra în câteva licitaţii", a completat Aşchilean.

 

În schimb, Grup 4 Instalaţii a reuşit să obţină finanţare pentru un alt proiect. Acesta, în valoare de 14,6 milioane de lei, vizează investiţii în echipamente şi utilaje pentru reabilitarea de conducte cu roboţi. "Proiectul este implementat în proporţie de 80%. Aici am câştigat cu proiectul, fiindcă e vorba de tehnologii inovative, care se punctează bine în cadrul procedurilor de evaluare", a menţionat Ioan Aşchilean, preşedinte şi al Grup 4. Companiile clujene Grup 4 Instalaţii, Trustul de Instalaţii Montaj şi Construcţii (TIM), dar şi ACI Bistriţa (cu acţionar majoritar TIM), controlate de oamenii de afaceri Ioan Aşchilean şi Gicu Gânscă, s-au aflat pe lista finală a companiilor mari pentru care a fost aprobată finanţare prin fonduri europene, Grup 4 Instalaţii obţinând 5,7 milioane de lei, TIM 5,5 milioane de lei, iar ACI Bistriţa 2,42 milioane de lei.

 

La Napoca Construcţii, noul acţionar majoritar a anunţat pentru 2012 investiţii în utilaje, dar şi în staţia de betoane. Menţionăm că Napocamin, societate controlată de Ioan Bene, a preluat în noiembrie anul trecut 99,97% din acţiunile societăţii IT Transilvania Invest, companie ce deţine 63,65% din capitalul social al SC Construcţii Napoca. Transilvania Construcţii a anunţat că se axează la Cluj în acest an pe investiţiile proprii ale companiei, mai precis extinderea parcului logistic Someşeni, unde urmează să se pregătească spaţii noi de hale. Luna trecută, compania a obţinut certificatul de urbanism, de informare, pentru a pregăti elaborarea Planului Urbanistic de Detaliu şi construirea unei hale de depozitare şi birouri în zona străzii Orăştiei.

 

Constructorul clujean a finalizat în acest an lucrările la o altă investiţie proprie a companiei, de această dată pe segmentul rezidenţial - un bloc de 120 de apartamente pe Calea Dorobanţilor. Cu toate că şi pentru zona imobiliară compania avea intenţii de proiecte noi, Transilvania Construcţii nu a anunţat o investiţie în viitorul apropiat. Constructorul TCI Contractor General, care în ultimii ani a realizat sau a pregătit diversificarea activităţii prin investiţii imobiliare, şi-a blocat noile investiţii pe acest segment. Unul dintre cele mai importante viza realizarea unui proiect pe segmentul relaxare - tratament, la actualul sediu din zona Mărăşti - Gheorgheni (str. Vaida-Voevod). Acesta include în plan construirea de spaţii de agrement, cazare şi alimentaţie publică. Potrivit conducerii TCI-CG, acesta nu va fi demarat în perioada următoare.

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net