Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Companiile informatice ocupa cladirile de birouri din oras

Publicat in data: 25-06-2012

 

Cu planuri mari de angajări pentru acest an, societăţile din sectorul tehnologiei informaţiei (IT) se extind la Cluj şi solicită spaţii de birouri suplimentare în clădirile din oraş.

 

În aprilie, compania Pitech+Plus şi-a mutat echipa dintr-o clădire de pe str. Bucureşti în Coratim Business Center, imobil de birouri reamenajat într-o fostă construcţie a Clujana. Societatea a ocupat deocamdată 1.000 mp la etajul cinci al clădirii, dar şi-a rezervat o suprafaţă similară pentru extindere în acelaşi imobil. "Planurile sunt de a creşte în continuare, aşa că am ales acest spaţiu luând în calcul şi posibilităţile de extindere, dar şi preţul. Am rezervat încă 1.000 mp şi vom ocupa şi partea cealaltă de etaj. Sper ca spre final de an să facem şi această mişcare", a menţionat Bogdan Herea, acţionar al Pitech+Plus. Conducerea estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 2,4 milioane de euro, în creştere cu 20% faţă de 2011, pe baza extinderii numărului de colaboratori, proiecte şi clienţi, în special din afara ţării.

 

Pitech+Plus are acum 100 de salariaţi şi planuri de a angaja alţi 30-40 de oameni în acest an, posturile disponibile fiind de programator, şef de proiect sau tester. Oamenii pregătiţi au devenit însă tot mai greu de găsit pe o piaţă unde multe dintre companiile active fac constant angajări. "Anul acesta este foarte greu, bazinul (de potenţiali candidaţi pentru recrutare - n. red.) Clujului a secat. Am angajat mulţi juniori, care au crescut aici, odată cu noi, dar acum toate companiile fac acest lucru. De aceea colaborăm cu universităţile. În plus, sunt şi alte firme de IT, chiar giganţi, interesate să vină aici. Clujul nu e un loc ieftin din punctul de vedere al salariilor. Salariile juniorilor pornesc de la 500 de euro, dar specialiştii din domeniul nostru pot câştiga 3.000-4.000 de euro", susţine Herea.

 

"Trendul a fost crescător pentru toţi actorii din piaţa IT din România, fie că evoluează intern sau la export. Evoluţia va fi crescătoare mai ales pentru firmele care lucrează la export. În perioada de criză costurile trebuie reduse, se externalizează producţia IT şi, dacă se poate, la costuri mai competitive, România fiind o ţintă privilegiată pentru societăţile din Europa de Vest sau America", au completat reprezentanţii Pitech+Plus. Compania Endava a anunţat că a închiriat 450 mp spaţii adiţionale de birouri pe str. Buftea. Societatea are la Cluj 270 de angajaţi şi 500 la nivel naţional. La Cluj, compania şi-a împărţit echipa în două sedii: unul în Iulius Business Center, celălalt într-o clădire de birouri de pe str. Buftea. "În acest an estimăm că vom depăşi 300 de angajaţi în centrul din Cluj-Napoca", a declarat Valentin Metzger, delivery director pentru centrul din Cluj-Napoca. Printre cele mai multe poziţii deschise se numără cele de dezvoltatori Java şi .Net, testeri şi arhitecţi software, project manageri, ingineri de suport, dar şi analişti service desk sau consultanţi pentru tehnologii Microsoft şi Unix & Networking.

 

Grupul EBS România urmează să înceapă mutarea în clădirea albastră a Băncii Transilvania (BT) de pe str. G. Bariţiu nr. 1, unde va ocupa toate etajele. Întreaga activitate din ţară şi străinătate va fi coordonată de aici, a confirmat conducerea societăţii. Angajaţii BT din imobil vor fi transferaţi în noul sediu care se construieşte în parcul industrial Tetarom I. EBS desfiinţează sediile de pe strada Paris şi de la Opera Plaza, dar le păstrează, în prima fază, pe cele de pe str. D. D. Roşca şi Someşului. În acest an societatea va ajunge la 400 de oameni la Cluj şi 600 în ţară. EBS face angajări de informaticieni şi economişti, vorbitori de germană, engleză, italiană, franceză, spaniolă. EBS România, ofertant de servicii şi soluţii software, a realizat în primul trimestru afaceri de 2,8 milioane de euro, în creştere cu 57% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. În primele patru luni EBS a angajat 52 de persoane, iar alte 100 vor mai fi angajate până la finele anului.

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net