Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Comisia de Urbanism a aprobat sensul giratoriu de la aeroport

Publicat in data: 25-11-2011

 

Proiectul noului sens giratoriu din zona Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca (AICN) va intra în dezbatere în cadrul şedinţei Consiliului Local de marţea viitoare.

 

Ulterior va fi eliberată autorizaţia de construire, iar în cel mai scurt timp vor demara lucrările, potrivit administraţiei locale. Documentaţia a fost aprobată ieri de către Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism. "E un proiect demarat de Consiliul Local şi de cel Judeţean pentru fluidizarea traficului în zona AICN. Acum, că nu mai sunt camioane, sensul giratoriu va putea îmbunătăţi circulaţia autovehiculelor şi pe cea pietonală în apropierea aeroportului, care creşte de la an la an, ca trafic şi ca zboruri, iar aceasta este în favoarea noastră. E un lucru foarte bun pentru municipiu", a menţionat viceprimarul Clujului, Radu Moisin.

Costurile pentru amenajarea noului sens giratoriu vor fi suportate de la bugetul local. Proiectul care facilitează accesul de pe drumul european la aeroport şi modificările din incintă ca urmare a acestuia are trei etape: execuţia sensului giratoriu, reaşezarea fluxurilor interne şi crearea unui inel de circulaţie pentru debarcarea călătorilor care nu vor să parcheze în incinta aeroportului, respectiv instalarea unui nou sistem de taxare şi mărirea fluxurilor de ieşire, pentru evitarea aglomerărilor la plecarea din parcare.

"Proiectul era gata, dar a trebuit să aşteptăm finalizarea centurii de ocolire Vâlcele - Apahida. E greu să gestionezi traficul greu printr-un sens giratoriu", a spus preşedintele Consiliul Judeţean, Alin Tişe. Lucrările costă 230.000 de lei şi ar urma să fie executate de consorţiul de societăţi Diferit - Kiat.

 

Sursa: ziuadecj.ro

 

ruc�1 e(*H �F jinirea dezvoltării mediului de afaceri din domeniile tehnologia informaţiei, electronică şi electrotehnică, identificate ca industrii motoare în PIDU. Realizarea acestuia presupune asigurarea unui teren de 150.000 mp (parcelat), din care 1.000 mp de drumuri acces cu utilităţi aferente: reţea apă, canalizare menajeră, pluvială, reţea hidranţi, reţea gaz natural, electricitate, reţea curenţi slabi şi construirea unui centru de sprijinire a afacerilor. Proiectul prezentat ieri la şedinţa de urbanism prevede mai multe hale, clădiri de birouri şi servicii, cu până la trei etaje, şi drumuri de patru benzi.

 

"Buftea de Cluj" a ajuns la precontractare

CL mai are în plan un proiect în cadrul aceluiaşi program, tot în zona Lomb, care a ajuns la faza de precontractare, potrivit lui Moisin. Centrul Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative, "Buftea de Cluj", care include spaţii pentru industria cinematografică, hale de producţie şi spaţii expoziţionale, va costa 13 milioane de euro şi va fi amenajat pe 7,3 ha.

 

Sursa: ziuadecj.ro