Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Chiriasi din Europa de Vest in halele Clujului

Publicat in data: 01-11-2011

 

O companie olandeză în Apahida şi una germană în Someşeni sunt cei mai recenţi jucători care se anunţă pe plan local în piaţa industrial-logistică.

Nervia, dezvoltator al proiectului de zonă industrială din Apahida, a găsit luna trecută o companie olandeză interesată de aproape 50% din suprafaţa halelor ridicate de acesta în vecinătatea municipiului Cluj-Napoca.

 

"Am semnat un contract mare cu o firmă din Europa de Vest care are nevoie de 7.000 mp de închiriat, din cei 15.000 mp de hale, pentru un centru de prelucrări mecanice, de înaltă fineţe", spun reprezentanţii Nervia. La începutul anului, Nervia nu semnase încă nici un contract pentru ocuparea celor 15 hale finalizate în cadrul proiectului de zonă industrială din comuna Apahida, dar anunţa că vrea să găsească investitori până în vară.

 

Dezvoltatorul a decis ca pe două dintre parcelele din proiectul de 24 ha să creeze 15 hale de câte 1.000 mp, pe un teren de 2,5 ha, printr-o investiţie de 10 milioane de euro. Nervia este un grup de societăţi cu capital spaniol, a cărui activitate principală este consultanţa specializată în organizare industrială şi internaţionalizare, oferită prin intermediul sediilor sale din Spania şi România, respectiv Cluj-Napoca şi Bucureşti. Primarul din Apahida, Ionel Fărcaş, a confirmat că o companie de consultanţă s-a interesat de facilităţile din zona industrială pentru investitori olandezi în căutare de spaţii la Cluj.

 

Societatea clujeană Transilvania Construcţii se află în etapa finală a negocierilor pentru semnarea contractului care vizează realizarea unui nou proiect logistic, potrivit conducerii companiei. Acesta ar urma să se realizeze în zona Someşeni. "Săptămâna aceasta semnăm contractul, iar apoi începem cu procesul de autorizare. După sărbătorile de iarnă, cred că vom putea să începem lucrul. Asta înseamnă să intrăm în şantier undeva în jurul datei de 15 ianuarie", a menţionat Mircea Timofte, preşedintele Consiliului de Administraţie. Transilvania Construcţii a anunţat că se pregăteşte să demareze lucrări pentru o clădire de birouri şi spaţii de depozitare de 1.700 mp pentru un grup german activ în domeniul logistic, Schenker, ce va fi chiriaş în spaţiile companiei clujene.

 

DB Schenker este unul dintre principalii furnizori de servicii logistice la nivel mondial. Grupul are 91.000 de angajaţi, care lucrează în 2.000 de locaţii din 130 de ţări. Compania a achiziţionat în 2008 pachetul majoritar de acţiuni al societăţii Romtrans, are sediul central din România la Bucureşti şi alte şapte sucursale în ţară, dintre care una la Cluj. Spaţiile pe care Transilvania Construcţii urmează să le construiască pentru compania de logistică la Cluj ar urma să fie realizate pe terenul unde fusese gândit iniţial un proiect hotelier, în Someşeni.

 

Preţ de inchiriere: 4 euro/mp

În prima jumătate a anului piaţa industrială locală a înregistrat mişcări în mod predominant în jurul spaţiilor cu suprafeţe situate între 500 şi 3.000 mp, potrivit unei analize semestriale a evaluatorilor de la Darian. Nu au fost înregistrate tranzacţii pentru hale ce depăşesc suprafaţa de 10.000 mp. "Preţul probabil de a fi obţinut prin închirierea de spaţiu industrial în primul semestru al anului se situează între 3 şi 4,5 euro/mp/lună, unde partea superioară a intervalului este reprezentată de proprietăţile noi şi cele amplasate cu precădere în zone ca Bulevardul Muncii - Iris, Someşeni, în timp ce limita inferioară este specifică construcţiilor vechi", arată analiza Darian. Rata de neocupare medie este de 10-15%.

 

Sursa: ziuadecj.ro

 

color:text2'>ziuadecj.ro

 

 

urnizorii americani ai industriei petroliere (Lufkin Industries, Cameron) si ai industriei auto, care investesc in continuare in constructia propriilor fabrici, mai spune ea.

 

 

Departamentul industrial-logistic al Jones Lang LaSalle a mai reprezentat Heineken in al doilea trimestru al anului in curs in vanzarea catre GED Capital a unui teren de 4 hectare si a unui depozit de 6.000 mp incluzand si spatii de birouri.

 

Jones Lang LaSalle si King Sturge au fuzionat la data de 31 mai 2011, tintind sa devina lider in Marea Britanie precum si in Europa continentala, oferind regional servicii imbunatatite de consultanta imobiliara de care vor beneficia direct clientii ambelor companii.

 

Noua entitate rezultata in urma fuziunii opereaza in 70 de piete din zona EMEA , in 30 de tari avand 5.300 de angajati care ofera, la nivel global, servicii imobiliare integrate investitorilor, proprietarilor si chiriasilor.

 

Sursa: Wall-Street