Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

70 de hectare in minus pentru extinderea Tetarom

Publicat in data: 03-12-2012

 

Ca să poată mări parcul industrial din Jucu, Consiliul Judeţean se arată disponibil să se înţeleagă cu USAMV şi pentru 100 ha, cu toate că iniţial avea pretenţia să primească 170 ha.

 

Pretenţiile conducerii Consiliului Judeţean (CJ) Cluj la preluarea terenului din comuna Jucu pentru extinderea parcului industrial Tetarom III au mai scăzut după întâlnirea cu liderii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV). Cele 170 ha solicitate de administraţia judeţeană sunt parte dintr-un proiect agricol derulat de societatea Modern Farm, partenerul privat al USAMV.

 

Preşedintele CJ, Horea Uioreanu, a explicat că nu vrea ca acest proiect agricol să fie afectat în vreun fel. Prin urmare, împreună cu reprezentanţii instituţiei de învăţământ s-a convenit ca numai o parte din terenul solicitat de CJ să intre în componenţa Tetarom III. De anul viitor vor începe lucrările şi la cel de-al patrulea parc industrial, cel de pe teritoriul comunei Feleacu, a mai anunţat Uioreanu.

 

Planurile administraţiei judeţene pentru extinderea Tetarom III vor ţine seama de aşteptările USAMV. Pentru a nu compromite proiectul agricol de la Jucu, pe care universitatea clujeană îl derulează în parteneriat cu Modern Farm, conducerea CJ este dispusă la negocieri, arătând că se mulţumeşte cu o suprafaţă mai mică faţă de cea pe care o solicitase iniţial. 
„Am studiat terenul din zonă, împreună cu reprezentanţii USAMV, astfel că am ajuns la concluzia că putem prelua, pentru extinderea Tetarom III, o parcelă mai mică decât cea pe care ne-o doream iniţial", a explicat Uioreanu. De la la 170 ha solicitate, s-ar putea ca administraţia judeţeană să se aleagă cu numai 100 ha. Oricum, această suprafaţă ar fi suficientă pentru a acoperi numărul de cereri de investiţie pe care le-a primit Tetarom până în acest moment, arată liderul administraţiei judeţene. La schimb, USAMV ar urma să obţină un alt teren care se află tot în patrimoniul Agenţiei Domeniilor Statului (ADS), proprietarul acestor suprafeţe, dar şi alte facilităţi din partea CJ. Deocamdată, singura investiţie anunţată oficial pentru acest teren este cea a companiei italiene Battistero.

 

Uioreanu susţine că în afară de investiţia Battistero, evaluată la 50 de milioane de euro, ar fi vizată şi o investiţie mult mai mare, de peste 100 de milioane de euro. „După ce ne vom extinde cu parcul, vom putea oferi mai multe date despre cei care doresc să investească în Jucu", a afirmat Uioreanu. Pentru a prelua suprafaţa de 100 ha pe care în prezent o administrează USAMV, este nevoie de o decizie guvernamentală. "După ce semnăm un acord cu USAMV, vom solicita Ministerului Educaţiei să avanseze un proiect de hotărâre pentru a fi adoptat de guvern, astfel încât terenul să treacă în patrimoniul nostru, al CJ, şi în administrarea Tetarom. Apoi vom putea purta negocieri pentru atragerea investitorilor", a spus Uioreanu.

 

Pe lângă planul de extindere a parcului industrial din Jucu, vor demara şi lucrările pentru amenjarea celui din Feleacu, Tetarom IV. Acest nou parc va fi creat, în proporţie de 50%, cu ajutorul fondurilor venite de la Uniunea Europeană. "De asemenea, parcul din Feleacu va fi căutat de investitori, dat fiind faptul că locaţia este foarte bună, pe teritoriul satului Gheorgheni, foarte aproape de centura de ocolire Vâlcele - Apahida. Proiectul este gata, de anul viitor vor demara lucrările", a comentat preşedintele forului judeţean.

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net