Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Spatiile din incinta stadionului, scoase la licitatie: primele preţuri

Publicat in data: 25-10-2011

 

Terasa panoramică de pe Cluj Arena ar urma să fie închiriată din primăvară, au anunţat administratorii arenei. Între timp, se vor scoate la licitaţie celelalte spaţii, de la parter, destinate activităţilor de comerţ şi depozitare.

 

După ce au fixat orarul pentru vizitarea stadionului, precum şi preţurile pentru utilizarea sălilor de conferinţe şi pentru evenimentele private, societatea Cluj Arena se pregăteşte acum să atribuie spaţiile din incinta stadionului. Terasa panoramică, cu vedere spre Someş, situată deasupra sălii VIP, va putea fi închiriată de abia din primăvară, a precizat directorul societăţii Cluj Arena, Radu Raţiu. Pentru celelalte patru spaţii comerciale licitaţiile vor fi organizate în perioada imediat următoare. Raţiu a explicat că în zona parcărilor subterane au fost identificate şi câteva spaţii de depozitare, urmând ca şi acestea să fie închiriate cu 20 de lei metrul pătrat.

Societatea Cluj Arena şi-a început activitatea de gestionare a noului stadion. "Am avut deja programată o petrecere privată şi, de asemenea, avem programată sala de conferinţe şi chiar şi o sală de sport, pentru un concurs de lupte. Planul nostru este să încercăm să exploatăm la maxim toate spaţiile din incinta stadionului de care putem dispune", a comentat directorul societăţii, Radu Raţiu. Ca noutate, acesta a explicat că a fost fixat orarul pentru vizitarea stadionului. "Pentru că am început să primim vizitatori chiar şi din alte judeţe, ne-am spus că este bine să avem un program fix. Astfel, vizitele la stadion sunt permise de luni până sâmbătă inclusiv, între orele 10:00 şi 18:00", a spus Radu Raţiu. Vizitatorii vor avea parte de un tur al stadionului, cu acces la unul dintre vestiarele jucătorilor (cel al oaspeţilor), a precizat Radu Raţiu. Pasul următor vizează atribuirea spaţiilor de sport şi a celor comerciale, pentru exploatare.

"Pentru spaţiile de sport, am fixat o chirie de 10 lei pe metru pătrat, pe lună. Avem mai multe oferte din partea cluburilor sportive şi vom încerca să ţinem cont de toate, astfel încât să putem mulţumi pe toată lumea", a explicat Raţiu. Pentru că sunt mai multe cluburi, acestea vor putea să funcţioneze împreună, împărţind spaţiul de funcţionare, conform înţelegerii dintre ele. "Iar chiria o vor împărţi între ele, astfel că va fi mult mai avantajos pentru aceste cluburi", a completat Raţiu. Important este că, pe lângă spaţiile prevăzute iniţial în proiect, în prezent rezultă o serie de spaţii la subsol, în zona parcărilor subterane, care ar putea fi utilizate pentru activităţi de depozitare.

"Am decis să utilizăm la maxim aceste spaţii, astfel că vom atribui şi acei metri pătraţi care au rezultat în zona parcărilor subterane, de-a lungul reţelelor de utilităţi. Sunt spaţii care pot fi folosite pentru depozitare şi de aceea le vom da în chirie, la preţul de 20 de lei pe metru pătrat", a spus Raţiu. În perioada următoare se vor fixa preţurile pentru cele patru spaţii comerciale aflate la parterul stadionului (suprafaţa lor variază între 22 şi 50 de metri pătraţi). Numai terasa panoramică, de 300 mp, va fi închiriată anul viitor, în primăvară. "Dacă am da-o acum ar însemna să o dăm la un preţ foarte mic şi chiar nu merită. Aşteptăm până în primăvară şi sper să atragem o firmă puternică, pentru amenajarea unui restaurant de top, dat fiind faptul că panorama de acolo este extraordinară", a spus Radu Raţiu.

 

Sursa: ziuadecj.ro