Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Spaniolii incep santierul la parcul industrial din Turda

Publicat in data: 10-05-2012

 

Dezvoltatorii de la Graells & Llonch demarează oficial săptămâna viitoare lucrările la noul obiectiv de 200 de milioane de euro, au anunţat reprezentanţii companiei.

euro

 

Construcţia noilor spaţii destinate companiilor producătoare şi firmele de logistică şi distribuţie este marcată oficial marţi, potrivit reprezentanţilor dezvoltatorilor. Spaniolii de la Graells & Llonch, care deţin un parc logistic în Braşov (localitatea Prejmer), au un proiect similar care se va extinde pe un teren de 54,5 ha în municipiul Turda.

 

Până la finalul anului urmează să fie livrate două unităţi a câte 4.000 mp: una destinată spaţiilor logistice şi cealaltă pentru producţie, potrivit Cushman & Wakefield România, companie de consultanţă ce reprezintă proiectul. Acesta începe speculativ, adică fără ca dezvoltatorii să aibă contracte încheiate pentru spaţiile pe care urmează să le construiască şi prevede, pe lângă hale, şi spaţii comerciale, centru de afaceri şi terminal de cale ferată pentru operarea de containere. "Va fi cel mai modern parc ce va fi construit în zona Transilvaniei. Această investiţie va aduce pentru judeţul Cluj un număr de locuri de muncă, precum şi importante venituri la bugetul local", susţin reprezentanţii companiei.

 

Noul parc industrial din Turda reprezintă o investiţie de 200 de milioane de euro. La deschiderea oficială a şantierului vor participa oficiali ai oraşului Turda şi ai municipiului Cluj-Napoca, ai Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, ambasadorul Spaniei în România, Estanislao de Grandes Pascual, Antonio Graells, director general al Graells & Llonch, compania spaniolă investitor şi dezvoltator al parcului. Graells & Llonch este un grup de firme controlat de oamenii de afaceri Antonio Graells şi Miquel Llonch, specializat în dezvoltarea proiectelor industriale. Tot în zona Turda, cehii de la CTP Invest au anunţat o investiţie de 50 de milioane de euro într-un parc logistic, proiect amânat însă din lipsă de contracte cu viitori ocupanţi de spaţii. În afară de parcurile controlate de Consiliul Judeţean (CJ), prin societatea Tetarom, în judeţ au fost dezvoltate în ultimii ani şi alte proiecte similare de zone industriale private, precum cel al nemţilor de la REIF la Câmpia Turzii, Apahida de la Nervia sau Arc Parc Industrial din Dej.

 

Sursa: ziuadecj.realitatea.net