Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Romania, repetenta Europei la restituirea proprietatilor

Publicat in data: 23-04-2012

 

De peste 20 de ani mii de oameni aşteaptă restituirea caselor şi terenurilor confiscate de regimul comunist, cum s-a întâmplat în alte ţări din Est.

 

Mii de români, unii dintre ei octogenari, aşteaptă de peste 20 de ani restituirea caselor şi terenurilor ce le-au fost confiscate familiilor lor între 1945 şi 1989. Doar o mică parte au primit despăgubiri, ca urmare a aplicării inechitabile a legii, potrivit Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO).

 

România este repetenta Europei în materie de restituire a bunurilor confiscate de regimurile comuniste, majoritatea celorlalte ţări rezolvând această problemă spinoasă la începutul anilor 1990, comentează agenţia France Presse într-o amplă analiză dedicată chestiunii proprietăţilor confiscate de comunişti în ţara noastră.

 

“Săptămâna trecută, cei care continuă să aştepte această restituire au simţit o profundă nedreptate, după ce Guvernul a propus plafonarea compensaţiilor la 15% din valoarea reală a bunurilor, adică o scădere drastică, de la 100% cât se prevede în prezent.

 

Cititi articolul integral pe Jurnalul National