Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Piatete noi in Cluj-Napoca

Publicat in data: 20-10-2011

 

Administraţia locală se va apuca de reabilitarea tramei stradale pe arterele unde se modenizează şinele de tramvai, după ce aceste lucrări vor fi încheiate. Proiectul este în stadiu avansat pentru obţinerea unei finanţări europene de peste 70 de milioane de lei, iar lucrările vor dura doi ani de la semnarea contractului de finanţare.

http://ads.ziuadecj.ro/www/delivery/lg.php?bannerid=153&campaignid=3&zoneid=32&loc=http%3A%2F%2Fwww.ziuadecj.ro%2Fadministratie%2Fpiatete-noi-in-cluj-napoca--76347.html&referer=http%3A%2F%2Fwww.ziuadecj.ro%2F&cb=d50c4ea9f8

Pe tronsonul Bucium - Gară al liniei de tramvai, prin noul proiect de refacere a tramei stradale vor fi create trei noi piaţete - în zona stradionului, la Opera Maghiară şi în zona gării. "Oraşul nu va fi blocat pentru că de trama stradală ne vom apuca după ce se vor încheia lucrările de reabilitare a şinelor. Sunt nişte paşi pe care trebuie să-i urmăm, având în vedere că vorbim despre un proiect cu finanţare europeană. Bugetul total este de peste 89 de milioane de lei, din care 70 de milioane de lei reprezintă suma nerambursabilă solicitată în cadrul proiectului. Suntem avansaţi în procesul de avizare a proiectului şi aşteptăm să semnăm contractul de finanţare", a explicat primarul Sorin Apostu.

Proiectul cu bani europeni de refacere a tramei stradale vizează străzile Calea Baciului, Primăverii, Plopilor, Splaiul Independentei, Emil Isac, George Bariţiu, Strada Horea, Piaţa Gării, I.L. Caragiale, Căii Ferate, Decebal, Oaşului, Bdul Muncii, Cpt. Grigore Ignat, Regele Ferdinand. Durata de implementare a proiectului e estimată la doi ani de la data semnării contractului de finanţare. Potrivit edilului, lucrările la primul tronson al liniei de tramvai, Bucium - Gară, urmează să se încheie în vara anului următor. După ce aceste lucrări vor fi finalizate, vor începe intervenţii de refacere a părţii carosabile, dar şi a trotuarelor pe arterele în cauză. Prin acest proiect, municipalitatea estimează că viteza de circulaţie pe străzile reabilitate va creşte cu 18%.

 

Sursa: ziuadecj.ro