Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Paradox. Romanii traiesc in cele mai proaste locuinte din Europa de Est, dar platesc cel mai mult pentru metrul patrat

Publicat in data: 05-04-2012

 

Peste 95% dintre români sunt proprietari dar mai bine de jumătate trăiesc în locuinţe supraaglomerate şi de proastă calitate , relevă o analiză a Erste Bank Austria.

 

Cu toatea acestea, ponderea creditelor imobiliare în totalul împrumuturilor este cel mai mic din Europa în timp ce preţurile locuinţelor se menţin în topul Europei Centrale şi de Sud-Est

 

România deţine mai multe recorduri în Europa în ceea ce priveşte locuinţele. Gradul de aglomerare este, în ţara noastră, cel mai mare din Europa.

 

Mai bine de jumătate dintre români trăiesc în locuinţe supraaglomerate iar aproape 30% îşi duc viaţa în case utilate sub nivelul decenţei.

 

Potrivit analiştilor Erste Bank, doar Letonia şi Bulgaria pot fi comparate cu noi din aceste puncte de vedere însă şi aceste ţări stau ceva mai bine. Nivelul scăzut al veniturilor nu permite însă locuitorilor României să îşi cumpere locuinţe mai mari sau mai bune calitativ acest lucru fiind evident din ponderea scăzută a creditului imobiliar în totalul împrumuturilor acordate de bănci.

 

Cititi articolul integral pe Capital