Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Haosul din urbanism, tratat cu o “pastila” de compromise

Publicat in data: 19-10-2011

 

Consiliul Local a decis la şedinţa de ieri să penalizeze drumurile “de hârtie” din oraş, în urma unor discuţii strânse, conduse de un nou preşedinte de şedinţă, care a fost cât pe ce să nu permită dialogul sau să nu dea cuvântul consilierilor din opoziţie. 

http://ads.ziuadecj.ro/www/delivery/lg.php?bannerid=153&campaignid=3&zoneid=32&loc=http%3A%2F%2Fwww.ziuadecj.ro%2Fadministratie%2Fhaosul-din-urbanism-tratat-cu-o-pastila-de-compromise--76254.html&referer=http%3A%2F%2Fwww.ziuadecj.ro%2F&cb=14793f7e2f

Clujenii nu vor primi autorizaţia de construire în zone unde drumurile există doar pe hârtie, înainte să elaboreze o nouă documentaţie de urbanism care să aducă la zi situaţia circulaţiilor, conform unei decizii luate ieri de forul local. Consilierii PDL au recunoscut la şedinţa de ieri că nu este o propunere perfectă sau neapărat echitabilă pentru cetăţeni, dar oferă o soluţie pentru trasarea unor drumuri reale în zonele rezidenţiale noi ale Clujului. Clujenii vor fi nevoiţi să plătească din buzunar noi documentaţii, chiar dacă nu e culpa lor nerealizarea drumurilor. Primarul Sorin Apostu a declarat că hotărârea va proteja zonele de case şi va duce la dispariţia drumurilor de 2 metri.

Consilierii locali au dezbătut ieri un proiect de hotărâre care urmează să rezolve problemele urbanistice legate de circulaţii, mai ales în noile zone rezidenţiale ale Clujului. Primarul Sorin Apostu a propus plenului ca în cazul în care documentaţiile de urbanism deja aprobate nu corespund realităţii din teren şi nu au fost respectate, acestea să îşi piardă valabilitatea şi să se întocmească noi Planuri Urbanistice. Proiectul a fost "amendat" de consilierul Adrian Popa ca, în cazul în care nu există drumurile configurate conform documentaţiilor de urbanism, să nu se elibereze autorizaţia de construire înainte ca situaţia să fie corectată printr-o nouă documentaţie. Proiectul a stârnit discuţii aprinse în plen, ba chiar unii consilierii au ajuns în situaţia de a nu primi cuvântul, de la noul preşedinte desemnat de plen, Ionică Pop, de la PDL. Acesta a intervenit chiar şi a menţionat că "Nu vă mai permit să dialogaţi" sau "Vă dau cuvântul când vreau eu, că sunt preşedintele".

Cu toate acestea, consilierii au ajuns la un numitor comun şi au reuşit să-şi exprime punctul de vedere legat de proiect. Consilierii din opoziţie au atras atenţia că proiectul îi afectează şi pe clujenii care nu au culpă pentru nerealizarea circulaţiilor şi care, de exemplu, s-au trezit cu o casă amplasată de vecin pe drumul din Planul Urbanistic Zonal sau cel de Detaliu şi au fost lăsaţi fără accese, iar în prezent aceştia trebuie să scoată bani din buzunar ca să rezolve problema. Consilierii PSD s-au interesat câte situaţii de "circulaţii" pe hârtie există şi au cerut chiar amânarea proiectului până la clarificarea respectivelor chestiuni. "Ar fi fost bine, pe zone, să vedem exact la ce ne referim", a menţionat consilierul PSD Gheorghe Vuşcan. Mai mult, consilierii UDMR au propus să nu se mai elibereze autorizaţii în zonele afectate de documentaţii de urbanism care nu au produs efecte reale în teren, până nu se realizează drumurile, iar oamenii să nu mai fie obligaţi să facă o nouă documentaţie.

 

Sursa: ziuadecj.ro