Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Filarmonica, gata prin 2015

Publicat in data: 27-10-2011

 

Construcţia noului sediu al Filarmonicii va demara cel mai devreme în primăvară, a anunţat ieri primarul Sorin Apostu. Administraţia locală clujeană va semna cu Vaal Arhitectură - Popp şi Asociaţii contractul de proiectare pentru Centrul Cultural Transilvania, care va include şi noul sediu pentru Filarmonică.

 

http://ads.ziuadecj.ro/www/delivery/lg.php?bannerid=160&campaignid=3&zoneid=32&loc=http%3A%2F%2Fwww.ziuadecj.ro%2Fadministratie%2Ffilarmonica-gata-prin-2015--76854.html&referer=http%3A%2F%2Fwww.ziuadecj.ro%2F&cb=af37abccd0

Primarul Sorin Apsotu a declarat că în cel mult trei luni vor fi furnizate toate datele pentru organizarea licitaţiei de construire a viitorului sediu al Filarmonicii din Cluj, urmând ca Primăria să demareze şi licitaţia pentru construirea sediului Filarmonicii. Edilul a declarat că acesta va fi gata în trei ani.

Potrivit primarului Sorin Apostu, sala de concerte, sediul Filarmonicii şi piaţeta vor fi amenajate din fondurile municipalităţii, iar restul clădirilor şi parkingul vor fi realizate printr-un parteneriat public-privat (licitaţie de concesiune). Lucrările de proiectare se ridică la peste 2 milioane de lei, dar costul investiţiei va putea fi estimat doar atunci când proiectul va fi gata. "Un astfel de proiect durează între doi şi trei ani", a adăugat edilul. Sorin Apostu a estimat că anul acesta va fi organizată şi licitaţia pentru construcţia sediului Filarmonicii şi că lucrările la acest sediu vor demara în 2012.

Câştigătorul contractului de proiectare pentru Centrul Cultural Transilvania, care include şi sediul Filarmonicii, VAAL Arhitectură împreună cu Popp şi Asociaţii, a estimat investiţia de la sediul Filarmonicii la 15 milioane de euro. Contractul pentru amenajarea parkingului subteran care va deservi ansamblul, la pachet cu amenajarea la stradă a unor spaţii cu funcţiuni mixte - hotel sau birouri - va fi licitat separat. "Este indicat ca licitaţiile să se facă în acelaşi timp. Parkingul şi clădirea din faţă vor fi făcute pe banii unui investitor, iar construcţia sediului Filarmonicii şi a restului ansamblului va fi susţinută din fonduri publice. 30% din creditul contractat anul trecut de la CEC Bank, de 300 de milioane de lei, va merge către lucrările la Centrul Cultural Transilvania", au spus reprezentanţii municipalităţii.

 

Sursa: ziuadecj.ro