Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Cum evitam noile norme BNR: Credite de la bancile pentru locuinte

Publicat in data: 28-02-2012

 

Bancile pentru locuinte incep sa devina tot mai atractive pentru clienti, in conditiile in care acestia pot accesa un credit la o dobanda mai mica fata de alte produse din piata, insa dupa ce economisesc o parte din suma necesara, care astfel devine avans.

Aceste produse de economisire-creditare ar putea evolua bine anul acesta, in conditiile in care nu sunt afectate de noile norme BNR.

Creditele oferite de bancile pentru locuinte se acorda numai in lei, iar clientii trebuie mai intai sa stranga o suma de bani (folosita ca avans la imprumut), apoi sa ia un credit pentru domeniul locativ, fie ca este vorba de o achizitie sau de renovare.

In urma noilor norme emise de Banca Nationala a Romaniei (BNR), care solicita garantii mai mari la imprumuturile ipotecare, depozitele se arata a fi o solutie viabila si tot mai utilizata.

Astfel, pe partea de economisire au stat foarte bine bancile pentru locuinte, care pun la dispozitia clientilor produse de economisire-creditare, cu dobanzi ceva mai atractive la imprumuturi (chiar daca la depozite dobanzile sunt mai mici).

Regulamentul cu noile norme privind creditele destinate persoanelor fizice a fost aprobat in noiembrie de BNR.

Cititi articolul integral pe Dailybusiness