Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Clujul fara tiruri

Publicat in data: 25-10-2011

 

Şoferii de tiruri care tranzitează Clujul în loc să folosească centura ocolitoare Vâlcele-Apahida scapă de amenzi în prima săptămână de la inaugurarea drumului.

 

"Săptămâna aceasta nu se vor aplica sancţiuni conducătorilor de autovehicule cu o masă maximă de peste 7,5 tone care circulă prin oraş. Pe traseul tirurilor vor fi prezente echipaje de poliţie care îi vor îndruma pe şoferi spre centura ocolitoare a oraşului", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj, Alma Brehariu-Bruja. Şoferii de tir care circulă prin Cluj-Napoca riscă o amendă cu o valoare cuprinsă între 134 şi 201 lei şi două puncte penalizare.

Primăria Cluj-Napoca are şi ea în plan câteva schimbări în cartierul Gheorgheni ca urmare a redirecţionării circulaţiei autovehiculelor de tonaj mare pe şoseaua de centură. "În urma reducerii substanţiale a traficului greu prin cartierul Gheorgheni, se vor amenaja sensuri giratorii la intersecţiile Bulevardului Titulescu cu străzile Slănic şi Septimiu Albini. De asemenea, se va reorganiza partea carosabilă de pe strada Titulescu prin luarea în evidenţă a parcărilor. În plus, pe strada Bună Ziua se vor amenaja trotuarele în viitorul apropiat", a declarat Andrada Rarău, reprezentantă a Biroului mass-media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca. Ea a adăugat că instituţia pe care o reprezintă are un poliţist local plasat la intrarea pe centura Vâlcele-Apahida, care are rolul de a direcţiona tirurile. "Centura de diamant", Cluj Est, însumând 23,7 km, a fost deschisă traficului începând de joi. Varianta ocolitoare, care are un cost de peste 158 de milioane de euro, nu este finalizată, constructorii urmând să lucreze la aceasta până în vara lui 2012.

Alin, un tânăr de 26 de ani, care locuieşte pe strada Nicolae Titulescu este unul dintre clujenii bucuroşi de deschiderea centurii ocolitoare a Clujului. "Din cauza tirurilor îmi trepidau geamurile din apartament. Noaptea trecută a fost prima noapte în care nu m-am trezit din cauza zgomotului făcut de tiruri", a povestit Alin. Carmen Rarău, proprietara unui mic magazin, situat aproape de intersecţia străzii Axente Sever cu Constantin Brâncuşi, se bucură foarte mult că tirurile nu vor mai circula prin oraş. "M-am trezit vineri noapte şi nu puteam dormi de cât de linişte era în zonă. M-am obişnuit cu zgomotul făcut de tiruri. Mi-a căzut tencuiala de la casă din cauza trepidaţiilor", a explicat femeia. "Ne bucurăm că nu mai trec tiruri pe aici. Făceau foarte mare gălăgie", a spus Doina Traian, o femeie care locuieşte pe strada Axente Sever.

 

Sursa: ziuadecj.ro