Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Chiriasii ANL isi pot lua apartamentele prin Prima Casa

Publicat in data: 01-09-2013

 

Locuinţele pentru tineri, destinate închirierii, vor putea fi achiziţionate prin programul "Prima Casă", potrivit deciziei anunţate, ieri, de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Procedura, lansată de MDRAP, urmează să fie implementată prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL), care prevede şi posibilitatea ca locuinţele pentru tineri să fie achiziţionate prin credite ipotecare obţinute de la alte bănci.


Programul "Prima Casă" vine să susţină pachetul de măsuri adoptate de executiv în sprijinul celor care doresc să achiziţioneze locuinţa pe care o deţin, în prezent, din postura de chiriaşi, graţie blocurilor construite prin programul ANL "Locuinţe pentru tineri, destinate închirierii". Totodată, potrivit deciziei guvernamentale, tinerii beneficiază în acest an de un plafon de garantare în valoare de 500.000.000 de lei pentru contractarea de credite prin acest program şi de o valoare de înlocuire de 326 de euro/mp.

Titularii contractelor de închiriere pot cumpăra locuinţa după primul an de chirie, fiind necesară adresarea unei cereri autorităţilor locale în administrarea cărora se află imobilele. 
Partenerii MDRAP şi ANL în această procedură sunt instituţiile bancare şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii.

Programul "Locuinţe pentru tineri destinate închirierii" este implementat de ANL şi finanţat de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

 

Sursa: curierulnational.ro