Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Calea Turzii trece de la masini la sanatate

Publicat in data: 07-07-2011

 

Societatea Novogyn vrea să realizeze un imobil de servicii medicale cu trei etaje pe Calea Turzii nr. 140, arteră pe care erau prezente mai multe showroom-uri. Propunerea a fost prezentată ieri Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU), dar a fost respinsă din cauza locurilor insuficiente pentru parcări, a distanţelor faţă de limitele de proprietate şi a lipsei de spaţii verzi.

http://www.ziuadecj.ro:8080/www/delivery/lg.php?bannerid=47&campaignid=3&zoneid=32&loc=http%3A%2F%2Fwww.ziuadecj.ro%2Feconomie%2Fcalea-turzii-trece-de-la-masini-la-sanatate--69903.html&referer=http%3A%2F%2Fwww.ziuadecj.ro%2F&cb=fdcd2f40f5

 

Terenul de 748 mp este amplasat între Liceul de Informatică şi Calea Turzii, iar clădirea propusă are demisol, parter, două etaje şi un al treilea retras, 12 paturi şi patru cabinete de consultaţii. Clinica ar urma să aibă 14 angajaţi şi şapte locuri de parcare, a precizat arhitectul Cristian Bănuţ, cel care a susţinut proiectul. Clădirea ar fi amplasată parţial în incinta liceului, a remarcat arhitectul Eugen Pănescu, membru al CTATU. Terenul nu aparţine însă liceului, ci beneficiarului privat. Arhitectul Adrian Iancu, de la CTATU, a spus că locurile de parcare nu sunt suficiente, fiindcă proiectul nu i-a luat în calcul şi pe vizitatori, iar amplasarea clădirii nu respectă distanţele necesare faţă de limitele de proprietate. "Ar trebui un mic spaţiu verde. Am mai avut solicitări pentru spaţii medicale şi în centrul Clujului, dar nu poţi să faci clădiri medicale fără astfel de spaţii de respiro", a spus Ligia Subţirică, arhitectul-şef al municipiului.

 

Proiectul nu a primit avizul comisiei, aşa că proiectanţii vor trebui să revină cu îmbunătăţiri. Pe Calea Turzii a mai fost propus un spital privat de 330 de paturi, parte a grupului Pelican, furnizor privat de servicii medicale din Oradea. Potrivit oficialilor primăriei, pentru spitalul de pe Calea Turzii nr. 178 s-a perfectat un parteneriat strategic între un investitor privat, Universitatea de Medicină şi Farmacie Iuliu Haţieganu, şi municipalitate. Proiectul vizează un teren pentru care anterior compania Globe Group primise aprobarea pentru un centru de afaceri.

 

Sursa: ziuadecj.ro