Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Amenda pentru neasigurarea locuintei poate fi aplicata de la 5 august 2011

Publicat in data: 18-07-2011

 

Comisia de Supraveghere a Asigu­ra­ri­lor (CSA) a anuntat ca primarii vor pu­tea amenda persoanele care nu au incheiat o asigurare obligatorie a lo­cu­in­tei incepand cu 5 august 2011, dar, exista po­si­bilitatea ca Executivul sau Parla­men­tul sa mo­di­fi­ce legea si termenul sa se de­ca­leze din nou.

 

,,In ceea ce priveste termenul de la care primarii ar putea aplica sanctiuni pentru neincheierea asigurarii prevazute de Legea nr 260/2008, opinia noastra este ca acestea se pot aplica de la 5 august 2011, dar, bineinteles, daca Executivul sau Par­la­mentul vor dori sa modifice legea, Co­misia de Supraveghere a Asigurarilor va sprijini punerea ei in aplicare potrivit dispozitiilor acesteia”, a precizat prese­din­tele CSA Angela Toncescu.

 

Aceasta a explicat ca dupa doi ani si jumatate de la publicarea Legii 260/2008 si dupa un an de la emiterea primei polite de asigurare obligatorie a locuintelor nu se mai poate lua in discutie ,,primul an” pre­vazut la art. 33 din lege, in sensul adau­garii lui la termenul de 5 august 2011.

 

,,Intr-o interpretare stricto senso, ar insemna ca acest an sa fie adaugat de fiecare data cand s-ar modifica normele emise de CSA si Ministerul Administratiei si Internelor, ceea ce ar conduce la amanarea la nesfarsit a aplicarii Legii 260/2008”, a declarat Angela Toncescu.

 

Presedintele CSA a spus ca va infiinta o baza de date comuna atat pentru asigurarile obligatorii, cat si pen­tru cele facultative, care va fi pusa la dis­po­zitia autoritatilor locale, pentru a se evita orice fel de confuzie in legatura cu cei asigurati.

 

Sursa: Financiarul