Meniu Meniu Categorii proprietati Proprietati Cautare Rapida Cautare
Cautare simpla
Categorie:
Pret de la: la
Localitate: Cartier:
   
Cautati dupa mai multe criterii pentru a gasi exact proprietatea pe care o doriti.
Cautare dupa ID
  

Polus Real Estate sustine ca a investit deja 8 MILIOANE DE EURO in CARTIERUL TINERETULUI, la Cluj

Publicat in data: 02-04-2014

 

   Polus Real Estate susține că vrea în contuinuare să ridice    CARTIERUL TINERETULUI la Cluj, pe terenul de 203          hectare amplasat pe Dealul Sf. Gheorghe, între Bulevardul  Muncii și Fânețele Someșeni. Compania controlata de  milionarul ungur Demian Sandor a lansat informația că  până acum a cheltuit 8 milioane de euro pentru acest  cartier, mesaj care ar trebui să pună pe gânduri primăria pentru că dacă proiectul nu se poate realiza din cauza acesteia, s-ar putea solicita despăgubiri uriașe.

 

Compania a fost încurajată de o decizie a Curții de Apel Mureș, care a anulat definitiv și irevocabil hotărârea AGA a SC Cartierul Tineretului Cluj SRL, prin care cota-parte de 49% deținută de Polus Real Estate era cesionată cu titlu gratuit către SC Green Energy Napoca SRL, companie controlată de Árpád Pászkány.

 

Directorul companiei Polus Real Estate, Csiszér Lajos Péter, a declarat că „această decizie permite acționarilor majoritari să continue dezvoltarea unuia dintre cele mai mari și mai moderne proiecte imobiliare din România și protejează investiția de 8 milioane de euro deja făcută de către aceștia”.

 

„Noi am informat deja publicul că mai mult de 8 milioane de euro sunt investite în pregătirea și planificarea acestui proiect imobiliar, sumă care ar fi fost pierdută în întregime în cazul în care proprietățile din Cartierul Tineretului ar fi fost transferate în mod ilegal”, a transmis Csiszér Lajos Péter printr-un comunicat de presă.

 

Pentru a-și proteja investiția, Polus Real Estate a pornit procedura de dizolvare și de lichidare a SC Cartier Tineretului Cluj SRL, litigiu care a fost suspendat până la recenta decizie, definitivă și irevocabilă, a Curții de Apel Târgu Mureș.

 

În prezent, Polus Real Estate intenționează să continue procesul și va continua să ia toate măsurile legale necesare pentru a se asigura că toate permisele de construcție neautorizate vor fi anulate, investițiile în viitor protejate, iar planurile originale de investiții imobiliare vor fi puse în aplicare.

„Polus Real Estate Polus salută decizia Curții de Apel, care – pentru de a doua oară – constată nulitatea absolută a unei decizii ilegale a companiei SC Cartierul Tineretului Cluj SRL. Acest lucru aduce înapoi România pe harta de dezvoltare europeană și va consolida încrederea în piață locală”, a conchis Csiszér Lajos Péter.

 

Asocierea

În 2007 s-a semnat acordul pentru construirea unui cartier rezidenţial care urma să includă 6.000 de locuinţe şi servicii.

În asociere au intrat Consiliul Local (51%) şi Polus Real Estate (49%), companie la care milionarul din Ungaria Sandor Demian deţinea 87%. 13% din acțiuni avea Paszkany Arpad.

Pe fondul crizei imobiliare, în 2010 Paszkany Arpad a propus Primăriei reconversia proiectului de locuințe într-un parc fotovoltaic și cesiunea cotei-părți de 49% deținute de Polus Real Estate în Cartierul Tineretului SRL.

În octombrie 2012 Primăria a eliberat autorizaţia de construire pentru parcul fotovoltaic de pe Dealul Sf. Gheorghe.

 

Acţionarii majoritari au susţinut că hotărârea a fost luată fără ca acţionarii să fie consultați.

Reprezentanţii milionarului ungur au depus plângere penală împotriva mai multor persoane implicate în proiect şi au intentat un proces civil prin care se cere dizolvarea societăţii Cartierul Tineretului.

 

Cartierul

Situat in zona Dealul Sf. Gheorghe din Cluj Napoca, pe o suprafata de 203 ha, Cartierul Tineretului urma să aibă 2.894 apartamente la standard mediu, 1.132 apartamente la standard superior, 196 apartamente penthouse, 363 apartamente in locuinte terasa, 71 case insiruite, 300 case cuplate, 358 de case detasate, 162 de vile pe terenuri individuale si 384 apartamente in regim de locuinte sociale.

Pe langa aceste unitati locative urmau să existe functiuni complementare: cresa, gradinite, scoala medie si liceu, scoala generala, centre medicale de importanta locala, spital, 4 lacase de cult, servicii urbane si administrative: primarie, politie, oficiu postal, banca, centru comunitar, pompieri.

De asemnenea, au fost gândite magazine, galerii, centre comerciale, precum si un hypermarket.

Locuitorii cartierului ar fi urmat să beneficieze de zone verzi distribuite uniform – gradini publice, spatii de joaca pentru copii, spatii verzi adiacente unitatilor locative si zonelor pietonale.

 

Sursa: buzznews.ro